Γνωρίστε τον καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί εξώφυλλα της Vogue ως καμβά ζωγραφικής

Ο κλάδος της μόδας όμως φαίνεται ότι αγκαλιάζει και, ορισμένες φορές, εξουσιοδοτεί τέτοιες δουλειές.

Έτσι, ο καλλιτέχνης Michael De Feo, γνωστός ως «Flower Guy», έχει τύχει θερμής υποδοχής από τις μάρκες, τους φωτογράφους και τα περιοδικά, των οποίων τη δουλειά έχει «παραμορφώσει».

 

Rihanna.jpg

 

Αφού έλαβε ένα κλειδί γενικής χρήσης που του έδινε πρόσβαση στις διαφημιστικές προθήκες που βρίσκονται στις στάσεις λεωφορείων της Νέας Υόρκης, ο De Feo άρχισε να αντικαθιστά τις αφίσες με τα χαρακτηριστικά λουλουδάτα έργα του. Μια στοίβα διαφημιστικών καταχωρήσεων μόδας που βρισκόταν στο studio του, ενέπνευσε τον καλλιτέχνη να ζωγραφίσει απευθείας πάνω στις έντυπες διαφημίσεις και, πολύ γρήγορα, ο De Feo άρχισε να αντικαθιστά τις αφίσες των διαφημιστικών εκστρατειών της J. Crew και του Dior με τροποποιημένες λουλουδάτες εκδοχές.

 

 

 

Taylor-Swift.jpg

 

Η δουλειά του εκθειάζεται από τον κλάδο της μόδας και προβάλλεται πλέον από σημαντικά κοινωνικά μέσα. Για παράδειγμα, ο Peter Lindbergh δημοσίευσε στο Instagram τη λουλουδάτη εκδοχή της φωτογράφισης που έκανε η Kate Moss για τον David Yurman με την υπογραφή του De Feo.

 

Kate-Moss.jpg

 

Πιο πρόσφατα, ο De Feo προσέθεσε στο ρεπερτόριό του περιοδικά, ντύνοντας τα κορίτσια που εμφανίζονται σε εξώφυλλα της Vogue με τα λουλουδάτα μοτίβα του. Τα έργα αυτά παρουσιάζονται στη νέα έκθεση του De Feo στην Γκαλερί Danziger, στο Lower East Side του Μανχάταν.

 

Πηγή: www.vogue.com

 

Στέλλα Χαμακιώτη