Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

 

 

 

 

Από τον πλαστικό χειρουργό Δρ Νίκο Μεταξωτό, MD, PhD, FEBOPRAS

Ιατρική ομάδα Symmetria 

 

Στην αέναη αναζήτηση της ομορφιάς και της νεότητας, η σύγχρονη κοσμητική ιατρική γίνεται σύμμαχός μας, μελετώντας τους μηχανισμούς λειτουργίας του δέρματος και παρουσιάζοντας νέες μεθόδους και υλικά. Η νέα τάση ακούει στο όνομα αυτόλογη μεσοθεραπεία και κερδίζει συνεχώς έδαφος χάρη στα θεαματικά αποτελέσματα που προσφέρει. Η διαφορά της από την κλασσική ετερόλογη μεσοθεραπεία έγκειται στο ότι αξιοποιεί τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια που βρίσκονται στο αίμα, αντί για το υαλουρονικό οξύ και τις βιταμίνες που χρησιμοποιούνται στην ετερόλογη μεσοθεραπεία, με αποτέλεσμα να έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναδόμηση των ιστών, την ενδυνάμωση του κολλαγόνου και την αναγέννηση του δέρματος.  

 

 

Η διαδικασία

 

Ο γιατρός λαμβάνει μικρή ποσότητα αίματος από περιφερική φλέβα, το οποίο φυγοκεντρείται σε εξειδικευμένο μηχάνημα, ώστε να γίνει ο διαχωρισμός πλάσματος και αιμοπεταλίων από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Στη συνέχεια λαμβάνεται το πλάσμα με τα αιμοπετάλια και με λεπτή βελόνα εγχέεται το υλικό στην επιθυμητή περιοχή, στην οποία έχει ήδη εφαρμοστεί αναισθητική κρέμα. Μετά τη θεραπεία εφαρμόζεται ειδική μάσκα η οποία έχει καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.  

 

 

Ο μηχανισμός δράσης

 

Η θεραπεία PRP έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν πολλές φορές στη Δερματολογία για την κινητοποίηση της επούλωσης του δέρματος και στη συνέχεια για την αναγέννηση του δέρματος με εξαιρετικά αποτελέσματα.Τα συγκεντρωμένα αιμοπετάλια που λαμβάνονται με τη διαδικασία της φυγοκέντρησης μετα την εγχυση τους στο δέρμα αποκοκκιώνονται και απελευθερώνουν κυτοκίνες και αυξητικούς παράγοντες που θα ενεργοποιήσουν την αγγειογένεση ,για καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος.Επίσης, προάγουν την μετατροπή ενήλικων βλαστοκυττάρων σε ώριμα κύτταρα με τελικο στόχο τους ινοβλάστες για παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.

 

 

 

 

 Το αποτέλεσμα

 

H αυτόλογη μεσoθεραπεία εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς το πλάσμα περιέχει πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και άλλες θρεπτικές για το δέρμα ουσίες. Επιτυγχάνει βαθιά ενυδάτωση, βελτιώνει τη σφριγηλότητα, την υφή, τον τόνο, την ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματος, ενώ θρέφει και αναζωογονεί. Επιπλέον συμβάλλει στη μείωση ρυτίδων που δημιουργούνται λόγω της φωτογήρανσης και βελτιώνει σημαντικά τις ουλές από ακμή. Καθώς χρησιμοποιούνται ενεργά συστατικά που προέρχονται απευθείας από τον οργανισμό μας, δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων και η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής, ιδιαίτερα για άτομα που φοβούνται ενέσεις με ξένα προς το σώμα υλικά.  

 

 

 

Εxtra tips:

 

-Μπορεί να παρουσιαστεί ήπιος ερεθισμός μετά τη θεραπεία που υποχωρεί σε 1-2 ώρες ή εκχυμώσεις στα σημεία έγχυσης που υποχωρούν σε 2-3 μέρες.

 

-Στις αντεδείξεις συμπεριλαμβάνονται οι παθήσιες ήπατος, η λήψη αντιπηκτικής αγωγής και η εγκυμοσύνη.

 

-Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών.

 

-Προτείνονται 2-4 συνεδρίες το χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

 

-Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου μία ώρα.

 

Επικοινωνία: Symmetria, Εθνικής Αντιστάσεως 66, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6745555, www.symmetria.gr

 

 

Shu Uemura X Choupette Lagerfeld
J.Crew X Band-Aid Bandages