Νοερή απόδραση από τα ευτελή στον πολιτισμό!

Αν μου έλεγαν σήμερα πού θα ήθελα να διακτινιστώ, θα επέλεγα, έστω και για λίγες ώρες, τη Σαντορίνη, και μακάρι να ήταν ένα μαγικό δειλινό Σεπτεμβρίου, με το νησί πια άδειο από Έλληνες και ξένους.

 

photosantorini.JPG

O μικρούλης μου, ελεύθερος, ξυπόλυτος και με ελαφριά παιδική ψυχή!

Τα τυχερά παιδικά χρόνια.

 

Μετά από μία εβδομάδα-τραγέλαφος από το πλήρες φρενοκομείο της δουλειάς που μου έλαχε και μετά απο σχόλια και «συγγράμματα σχολίων», που εγράφησαν γιατί κάποιος ειλικρινής, εντός συστήματος, όπως η γράφουσα, με θάρρος έγραψε ό,τι έζησε, με ελευθερία λόγου και με επαγγελματική ευθύτητα αναγνώρισε τις υπερβολές του παρελθόντος, λέω απεταξάμην!

«Αφήστε με να γυρίσω στο επόμενο βιβλίο που γράφω», έλεγα στους συνεργάτες μου, που απαντούσαν στα τηλεφωνήματα για να τρέχω να δίνω συνεντεύξεις (ποτέ όμως...) για το μέγα θέμα της εβδομάδας, την ώρα που παίζονται οι ζωές μας στο Εurogroup και δεν ξέρουμε τι νόμισμα θα έχουμε την άλλη εβδομάδα.

Εγώ νιώθω υπέροχα με τη μοναξιά μου εκτός φρενοκομείου showbiz (αρκετή δόση παίρνω στο γραφείο και στο internet), έχω τα γραπτά μου και τα σκίτσα μου, που με ταξιδεύουν πάλι πίσω εκεί όπου ξεκίνησα πριν από 25, πιο αθώα, χρόνια. Έχω και τέσσερις σφιχτές αληθινές αγκαλίτσες στο σπίτι να με περιμένουν και άλλες τόσες από φίλους καλούς και παλιούς. Aφήστε με να γράφω και σε όποιον δεν πάνε τα λόγια και η δική μου αλήθεια με τη στρατηγική και τη βολή του, καλή καρδιά. Υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά.

Όπως αυτό το βίντεο με το δειλινό της Σαντορίνης, που κάποιοι δεν το έχουν αγναντεύσει ποτέ και έφυγαν από τη ζωή, άλλοι, όπως εγώ, θέλουν τόσο πολύ και δεν μπορούν και οι πιο άτυχοι δε θα το δουν ποτέ τους. 

 

 Μάνος Χατζηδάκις - Σαντορίνη

 

Ας ακουγόταν και το  «Χαμόγελο της Τζοκόντας», να έκλεινα τα μάτια μου και να «κλείδωνε» μέσα στα αφτιά μου αυτή η μελωδία της ηρεμίας και της απόλυτης ψυχικής ανάτασης!

Είναι όμορφη η ζωή στα απλά και στα αφτιασίδωτα! Μου πήρε λίγα χρόνια και εμένα και λίγη ταλαιπωρία, αλλά το καταλαβαίνω κάθε μέρα.

Καλή Κυριακή σε όλους.


Έλενα Μακρή