Πριν και μετά το photoshop: βρείτε τις διαφορές!

IMG 2836 

 

Η κλασική ερώτηση που μου κάνουν όταν με ρωτούν δημοσιογράφοι για τα περιοδικά, και εσχάτως για το "Ηello!", είναι για το photoshop που γίνεται πάντα στις φωτογραφίες των ανθρώπων της σόουμπιζ και μη.

Η απάντηση είναι φυσικά θετική, διότι όλα μα όλα τα περιοδικά του πλανήτη θέλουν να απαρτίζονται οι σελίδες τους από όσο δυνατόν καλύτερες αισθητικά φωτογραφίες.
Περιοδικό χωρίς ρετούς (με μέτρο ρετούς) είναι ένα περιοδικό που ανήκει στην κατηγορία του "Κίτρινου Τύπου".

Εννοείται πως στο photoshop πρέπει να τηρείται ένα κόσμιο επίπεδο παρέμβασης και όχι υπερβολές όπως ξελαρυγγιαζόμουν αρκετές φορές στο παρελθόν να υποδεικνύω στο ατελιέ των περιοδικών μου με επιμονή να μετριάσουν το photoshop σε εγχώριες σταρ!
Όπως ίσως δε γνωρίζετε, το photoshop στα χέρια των ειδικών του είδους είναι όπως το ψαλίδι στα χέρια του κομμωτή:
Έχετε πάει σε κομμωτή για κούρεμα και σας έχει κόψει τα μαλλιά ακριβώς τόσο λίγο όσο του υποδείξατε; Πoτέ μάλλον!

Όλοι ηδονίζονται στη σκέψη πως κόβουν μαλλί (ιδίως αν είναι μακρύ) και του δίνουν και καταλαβαίνει... Και εσείς μετά κλαίτε τη χαμένη σας χαίτη.

Κάτι τέτοιο ανάλογο συμβαίνει και με τους λεγόμενους "φωτοσοπάδες" στα περιοδικά.
"Τόσο, όσο" τους λέω.
"Τόσο κι άλλο τόσο" καταλαβαίνουν.
"Βγάλε λίγο την κυτταρίτιδα να μην καταντήσουμε ''κίτρινος τύπος", τους λες, με πόδι Ζιζέλ βγάζουν ξαφνικά την Ελληνίδα παρουσιάστρια -που και η Ζιζέλ σε κόντρα ήλιο στην ακροθαλασσιά το έχει το μικρό θεματάκι της.
Όσες φορές έχω ζητήσει να μου κάνουν ρετούς στις φωτό μου στα περιοδικά, βγαίνω να γιορτάζω τη μεταμόρφωση του Σωτήρος και ωρύομαι.
Καλύτερα χωρίς, παρά με photoshop, έχω καταλήξει να λέω για τον εαυτό μου, ώσπου η κόρη μου μου έδειξε μια νέα εφαρμογή που ρετουσάρεις μόνη τον εαυτό σου και έτσι με τρόπο ανώδυνο έχεις την εντύπωση πως θα κάνεις την πρώτη σου διαφήμιση για την Estée Lauder.
Φυσικά εγώ δεν ξέρω ακόμα να το χρησιμοποιώ, μια και δε βγάζω σέλφ,ι αλλά τις προάλλες το βράδυ, μετά τα εγκαίνια της μπουτίκ μου ASHK jewelry, βαμμένη και χτενισμένη, είπα " ας πάει και το παλιάμπελο " και πόζαρα ως οδαλίσκη με κόντρα φως στον καθρέφτη για να καίγονται προγούλια, ρυτίδες λαιμού ( αχ, τι θα κάνω με την κατιούσα του λαιμού;) μάγουλα, που όσο ήμουν μικρή τα χαιρόμουν και τώρα έχουν πάρει την κατιούσα ωσάν να παίζουν στον " Κατήφορο ".


Στις δύο φωτογραφίες θα δείτε το σωστό ρετούς, που εγώ πιστεύω πως είναι ανεκτό και ας παίξουμε το παιχνίδι "βρείτε τις διάφορες".

Θα μου πείτε σοβαρότερη εργασία δεν έχεις καλή μου να ασχοληθείς; Σωστό κι αυτό, αλλά μία μετά τα μεσάνυχτα είναι η ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, είπα να ξεχαστώ έπειτα από το τρελό 14ωρο της ημέρας και να κάνω και μια ένεση αυτοπεποίθησης της εικόνας μου, που αισίως είχε γενέθλια πριν από δεκαπέντε μέρες και γιόρτασε τα πρώτα "ήντα"! Αποφράδα ημέρα μια και ανήκω ιδεολογικά στο δόγμα πως τα χρόνια δεν προσθέτουν μόνο σοφία αλλά και ένα γερό στραπάτσο σε φθορά και, όχι, δε με γοητεύουν ούτε τα άσπρα μαλλιά, ούτε η βλεφαρόπτωση, ούτε η προοπτική να μοιάσω σε καμία γιαγιά μου.
Σιχαίνομαι τις ενέσεις που έχουν φουσκώσει χείλια μάγουλα, ζυγωματικά σε πολλές συνομήλικες και γηραιότερες από εμένα.

Το μπότοξ θεωρώ πως αραιά και πού και πολύ πολύ ελαφρύ ελαττώνει τον κίνδυνο μόνιμων ρυτίδων δίπλα από τα μάτια ή το μέτωπο, αρκεί να μπορείς να λες όχι με νεύμα και να σε αντιλαμβάνονται και να μη μοιάζεις με το Σιδηρούν Προσωπείο.
Γενικά μην το ψάχνουμε πολύ και στεναχωριόμαστε:
Χρόνος είναι και πέρασε.
Περάσαμε όμορφα, δυνατά και ανεπανάληπτα τα χρόνια μας.
Ωστόσο είναι εφικτό να μας αρέσει ακόμα το είδωλό μας στον καθρέφτη.

Κι' αν μια μέρα αντιληφθώ πως αυτό που βλέπω δεν έχει πλέον καμιά σχέση με αυτό που νιώθω εγώ για εμένα, και αρχίζω να μοιάζω στη συνονόματη μακαρίτισσα γιαγιά μου, ενώ η ηλικία της ψυχής μου είναι κάπου στα τριάντα πλην, -τώρα βρίσκομαι ακόμα στα είκοσι συν- θα επισκεφτώ πρώτα την μονή του Αγίου Ραφαήλ να τον ευχαριστήσω που είμαι τουλάχιστον υγιής και ύστερα ίσως σκεφτώ πως ένα ωραίο συντηρητικό λίφτινγκ δεν έβλαψε σοβαρά καμία υγεία.
''Μέτρον άριστον'' βέβαια. Και μη λέτε ψέματα και κρύβετε τις επεμβάσεις που έχετε κάνει στο σώμα σας.
Όλες, μα όλες, είναι ολοφάνερες με γυμνό οφθαλμό και το μόνο που καταφέρνετε είναι να φαίνεστε ανειλικρινείς στην ηλικία σας! Όταν έρχονται στο ατελιέ αρετουσάριστες φωτογραφίες συνομηλίκων μου κυριών της σόουμπιζ και η συνέντευξη τους λέει με πηχυαίο τίτλο " Δε θα έκανα ποτέ πλαστική γιατί λιποθυμώ στα χειρουργεία" ή "Μου αρέσει να γερνώ φυσικά" και η κυρία είναι η χαμένη αδελφή του Ντόριαν Γκρέι πέφτει πολύ γέλιο στο γραφείο.

Ειλικρίνεια και αποδοχή αγαπητές μου!
Ακομπλεξάριστα δεχτείτε τη φθορά και δεν είναι κακό να επέμβετε αν δεν σας αρέσει ο εαυτός σας.
Δικό σας σώμα είναι, ό,τι θέλετε το κάνετε.

 

Έλενα

On the way back