Γιατί πρέπει να συνεχίζουμε να ελπίζουμε όταν όλα μοιάζουν μάταια

Κάποιες στιγμές θα είναι εξαιρετικές και υπέροχες, ενώ άλλες θα είναι οδυνηρές και φριχτές - έτσι είναι η ζωή. Όλοι θα βιώσουμε την καλή και την κακή πλευρά της σε κάποιο στάδιο. Οι ευτυχισμένες και οι θλιβερές στιγμές έρχονται και φεύγουν και δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένες ούτε τις μεν, ούτε τις δε. Τα δάκρυα μας κάνουν δυνατότερους και το γέλιο κάνει την καρδιά μας πιο ανάλαφρη.


Γι' αυτό, όποια περίοδο της ζωής μας κι αν διανύουμε σήμερα, πρέπει να θυμόμαστε ότι δε θα κρατήσει για πάντα. Η ζωή υπόσχεται μόνο ένα πράγμα: αλλαγή! Που σημαίνει ότι, αργά ή γρήγορα, ο πόνος θα μετατραπεί σε γέλιο, οπότε ας φανούμε δυνατοί για λίγο ακόμα.

 

Keep_hoping.jpg


Η ελπίδα είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να τα βγάλουμε πέρα, ας φροντίσουμε να την κάνουμε την καλύτερή μας φίλη. Η ελπίδα κρύβεται στο χαμόγελό μας, στην καρδιά μας, στο πρόσωπο των αγαπημένων μας και, το κυριότερο, στη δύναμη και την αποφασιστικότητά μας.


Το γεγονός ότι σηκωνόμαστε κάθε μέρα από το κρεβάτι και συνεχίζουμε να ζούμε είναι ελπίδα, το ότι τρώμε είναι ελπίδα, η ζωή η ίδια είναι ελπίδα. Όλοι πρέπει να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να κλάψει, να αισθανθεί ηττημένος και να αισθανθεί ένα κενό μέσα του.

 

Hope1.JPG


Ωστόσο όλοι πρέπει να θυμόμαστε ότι, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, πρέπει να «μαζέψουμε τα κομμάτια μας» και να συνέλθουμε. Αν αισθανόμαστε την ανάγκη να μιλήσουμε με έναν επαγγελματία, πρέπει να το κάνουμε, αν αισθανόμαστε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε κάποιον επίσης πρέπει να το κάνουμε κι αν αισθανόμαστε την ανάγκη να βρεθούμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα, εννοείται ότι πρέπει να το κάνουμε!


Ας αντιμετωπίζουμε τη ζωή μέρα με τη μέρα και, όταν υποφέρουμε, να θυμόμαστε να μην το βάζουμε κάτω. Ακόμα κι αν νιώθουμε ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις ή λύσεις, στις δύσκολες στιγμές να επιδιώκουμε να αναζητούμε την αισιοδοξία και την ευτυχία. Δε θα τα καταφέρουμε μέσα σε μια στιγμή ή μέσα σε ένα μήνα, αλλά κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε. Ας προσπαθούμε να γελάμε και να αγαπάμε. Ας ξυπνάμε κάθε μέρα κι ας υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι η ζωή μας είναι πολλά περισσότερα από αυτούς τους τέσσερις τοίχους γύρω μας.

 


Πηγή: thoughtcatalog.com

 

Στέλλα Χαμακιώτη