5 πράγματα που κάνουν καθημερινά οι καλοί ηγέτες

1. Δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας


Δεν είναι πάντα εύκολο να είστε ο άνθρωπος που θα δει την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων μέσα σε μια γκρίζα πραγματικότητα. Ακόμα κι αν έχετε επωμιστεί όλη αυτή την ευθύνη, να θυμάστε ότι, μετά από λίγο, θα καταφέρετε πράγματι να εμπνεύσετε θετικά συναισθήματα.

 

Leadership3.jpg


2. Είναι αυθεντικοί


Οι σπουδαίοι ηγέτες είναι αυθεντικοί σε όλα όσα κάνουν. Καλώς ή κακώς, είναι πάντα ο εαυτός τους και δεν κάνουν υποχωρήσεις σε θέματα αρχών ή αξιών για να γίνουν αρεστοί. Κάνουν πράγματα γιατί πιστεύουν σε αυτά. Πιστεύουν στα λόγια που λένε, πιστεύουν στους ανθρώπους που εργάζονται για αυτούς και πιστεύουν στον εαυτό τους.

 

good-leaders.png


3. Εξασκούν την αυτοπεποίθησή τους


Αν και όλοι έχουμε κακές μέρες, υπάρχουν κάποιες μέρες που δεν έχουμε το περιθώριο να χάσουμε το κουράγιο μας και να σταματήσουμε να προσπαθούμε, ενώ το μόνο που θέλουμε στην πραγματικότητα είναι να ''κουλουριαστούμε'' κάπου. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που έχουν όλοι οι καλοί ηγέτες, ανεξαρτήτως του περιβάλλοντος στο οποίο μπορεί να βρεθούν. Και φροντίζουν να την εξασκούν κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας.

 

leaders_inspire.jpg


4. Επικοινωνούν


Ένα τεράστιο πλεονέκτημα των ηγετών είναι το γεγονός ότι δείχνουν προσιτοί και ικανοί να ακούσουν τους ανθρώπους γύρω τους. Για να παροτρύνετε τους ανθρώπους να σας εμπιστεύονται από όλες τις απόψεις, είναι πολύ σημαντικό να επιτρέπετε στον εαυτό σας να συμπεριφέρεται σαν κάποιος που είναι αρκετά υπεύθυνος, ώστε να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα – δείχνοντας παράλληλα συμπόνια και δεκτικότητα.

 


5. Παίρνουν μια απόφαση και την τηρούν


Σε έναν κόσμο που οι άνθρωποι αλλάζουν συνεχώς γνώμη για όλων των ειδών τα πράγματα, δεν είναι εύκολο να βρούμε κάτι σταθερό στο οποίο θα μπορούμε να βασιζόμαστε. Οι καλοί ηγέτες προσφέρουν αυτή τη σταθερότητα. Είναι αποφασιστικοί όταν όλοι οι υπόλοιποι αμφιταλαντεύονται – ένα σπουδαίο προσόν που βοηθά τους άλλους να ακολουθούν αβίαστα το παράδειγμα και τις οδηγίες τους.

 


Πηγή: www.inc.com

 

Στέλλα Χαμακιώτη