Τι θα θέλατε να είχατε πει στο νεότερο εαυτό σας;

Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει ότι "Η νεότητα χαραμίζεται στους νέους». Γιατί; Επειδή όταν είμαστε νέοι, έχουμε ατελείωτη ενέργεια και ενθουσιασμό αλλά, συχνά, δεν έχουμε τη σοφία που χρειάζεται για να αξιοποιούμε σωστά αυτά τα στοιχεία.

 

Talking2.jpg


Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε ορισμένες αλήθειες που πολλοί θα θέλαμε να είχαμε πει στο νεότερο εαυτό μας. Έτσι, θα ήμασταν πιο ευτυχισμένοι, λιγότερο στρεσαρισμένοι και καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον.


Μην ξεχνάς να απολαμβάνεις το παρόν
Όταν είσαι νέος, είναι φυσικό να εστιάζεις στο μέλλον και να προσπαθείς να βελτιώσεις τις προοπτικές σου. Πολύ συχνά, όμως, εγκλωβίζεσαι τόσο σε αυτή τη διαδικασία που ξεχνάς να απολαμβάνεις το παρόν. Η ζωή σου είναι το εδώ, το σήμερα. Αν περνάς όλη την ημέρα κοιτάζοντας κάποιο μελλοντικό «έπαθλο», θα χάσεις πολλή χαρά. Γι' αυτό, σταμάτα να ζεις στο μέλλον και απόλαυσε το σήμερα. Μπορείς φυσικά να κάνεις σχέδια αλλά, αφού τα κάνεις, άφησέ τα στην άκρη, συγκεντρώσου σε αυτό που πρέπει να κάνεις σήμερα και απόλαυσε απλώς τη ζωή σου.

 

Talking.jpg


Όταν είσαι υγιής, αισθάνεσαι και καλά
Στα 21, μπορείς κάλλιστα να πιεις ένα "μη συνιστώμενο" αριθμό ποτών το βράδυ και να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί γεμάτος ζωντάνια. Πολύ γρήγορα, ωστόσο, δε θα χρειάζεται να επιλέξεις πια ανάμεσα στο να είσαι καλά και το να αισθάνεσαι καλά. Αυτά τα δύο πράγματα συγκλίνουν με γρήγορη ταχύτητα καθώς μεγαλώνουμε. Προετοιμάσου για αυτή την πραγματικότητα, υιοθετώντας εγκαίρως ορισμένες υγιεινές συνήθειες. Άκου τι σου λέει το σώμα σου. Είναι κουρασμένο; Εκνευρισμένο; Δυστυχισμένο; Νυσταγμένο; Όταν φροντίζεις την υγεία σου, μπορείς να συγκεντρώνεσαι σε αυτά που πρέπει να κάνεις. Να τρως καλά, να κοιμάσαι καλά και να γυμνάζεσαι συστηματικά. Έτσι, θα έχεις πάντα όλη την ενέργεια και τη θέληση που χρειάζεσαι.

 

Talking4.jpg

 

Οι αληθινές φιλίες δημιουργούνται δύσκολα, αλλά καταστρέφονται εύκολα
Όσο μεγαλώνουμε, είμαστε ολοένα πιο απασχολημένοι. Έτσι, έχουμε λιγότερο χρόνο να αφιερώσουμε στη συντήρηση των φιλικών μας σχέσεων. Μην αφήνεις την καθημερινότητα να σε εμποδίζει να έρθεις σε επαφή με τους ανθρώπους που σε ξέρουν πραγματικά και σε αγαπούν γιατί, όσο περνούν τα χρόνια, θα γνωρίζεις ολοένα και λιγότερο τέτοιους ανθρώπους. Μη θεωρείς δεδομένους τους ανθρώπους που σε αγαπούν. Αν αρρωστήσεις, δεν θα σε φροντίσει η δουλειά σου, αλλά οι άνθρωποί σου. Μη χάνεις την επαφή σου μαζί τους.

 

Πηγή: www.inc.com

 

Στέλλα Χαμακιώτη